Expeditie Begrip is ontwikkeld en samengesteld voor organisaties die een antwoord zoeken op de allerbelangrijkste vraagstukken én verlangens die spelen op de werkvloer. Meer onderling begrip, vertrouwen en waardering. Meer eigenaarschap en eigen verantwoordelijkheid. Meer diversiteit en benutting van kwaliteiten. Meer ontspanning in communicatie en samenwerking. Meer binding en zingeving. Minder stress, minder verzuim.

Alle onderdelen van Expeditie hebben zich in de jarenlange trainingspraktijk van de BegripsAcademie uit en te na bewezen als effectieve antwoorden op de bovenstaande vragen en verlangens. 

Expeditie Begrip werkt. En iedereen wordt er beter van.

HOE WERKT HET?

Expeditie Begrip bestaat uit 30 etappes, die je in 30 of 60 weken doorloopt. Elke etappe leg je dus in 1 of in 2 weken af. Dat doe je zelf, met je eigen Expeditiedashboard. Maar: je doet het niet alleen. Want Expeditie Begrip is juist ontwikkeld om samen te ondernemen, zodat je onderweg allemaal dezelfde dingen meemaakt en leert. 


eerste parcours
BEGRIJPEN EN BEGREPEN WORDEN

verschillen verstaan en er beter mee omgaan

In dit eerste deel van de expeditie ga je alles leren over ergernis en irritatie en hoe je die bij jezelf en andere kunt voorkomen. Ook maak je kennis met het fantastische fenomeen Vierstemmigheid, waarmee je je eigen mogelijkheden op alle fronten met vier vermenigvuldigt. Communiceren en samenwerken worden leuker dan ooit!

tweede parcours
BERGEN VERZETTEN

veerkracht vinden en ruimte maken

In dit tweede deel ga je genieten van het zetten van stappen die je misschien niet eerder durfde te doen. Je krijgt een nieuwe kijk op je eigen mening en die van anderen, op vasthouden en loslaten, op angst en durf, op kracht en kwetsbaarheid. Met elke etappe voel je jezelf en je mogelijkheden groeien!

derde parcours
Zin Krijgen, Zin Geven

je betekenis ontdekken en delen

In het derde parcours van Expeditie Begrip gaat het over het vinden van wat je écht energie geeft en het ontdekken van jouw en jullie unieke betekenis. Betekenis voor elkaar en voor anderen. En hoe je daar maximaal plezier en profijt van kunt hebben. Diversiteit wordt zo een feest van verschillen, waarbij je allemaal maximaal tot je recht komt.