EVEN VOORSTELLEN:
DE BEGRIPSACADEMIE

Expeditie Begrip werd in 2020 ontwikkeld door de BegripsAcademie, die tien jaar eerder werd opgericht door Mayleen de Hoog en Ewald Theunisse. Middels training, coaching en onderwijs werkt de BegripsAcademie sindsdien aan een simpele missie: het vergroten van onderling begrip tussen mensen. Op de werkvloer, maar ook in de liefde en op plekken en momenten dat het spannend tussen mensen is. 

Het instrumentarium dat de BegripsAcademie daarvoor ontwikkelde heet de BegripsCode. Vele duizenden mensen leerden de afgelopen jaren de BegripsCode kennen en deden en doen er op alle mogelijke manieren hun voordeel mee. Bij de overheid (van Ministeries tot gemeenten tot de Nationale Politie), in de zorg (van ziekenhuizen tot huisartsenpraktijken), in het onderwijs (primair, voortgezet en hoger) en in het bedrijfsleven (van ICT tot uitzendorganisaties).  

De BegripsAcademie wilde al langer haar gedachtegoed en instrumentarium voor veel grotere groepen beschikbaar maken. De pandemie bracht deze ambitie in een stroomversnelling. En nu is er dan Expeditie Begrip: een verzameling van de 30 meest effectieve inzichten en instrumenten om onderling begrip en verbinding te vergroten, samenwerking en communicatie te verbeteren en zo op tal van fronten verlichting en versterking te brengen.